• Johannes natuurkarton

  De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben, met de nieuwe duurzame verpakkingslijn Johannes geven we dan ook graag iets terug.

  Dit doen we samen met retailers die steeds groener inkopen, Johannes is de eerste in Nederland die al zijn groente en fruit in een natuurlijk jasje steekt.

  De Johannes-mandjes, -schalen en -banderols van speciaal ontwikkeld natuurkarton zijn een lust voor het oog en maken een verfrissende indruk in het schap.

  Zo helpt Johannes de klant snel en eenvoudig een bewuste keuze te maken.

 • Duurzaam verpakt

  De tijd is rijp voor een puur natuur verpakking met een duurzame aantrekkingskracht.

  De volledig recyclebare verpakkingen van Johannes zijn stuk voor stuk vriendelijke verleiders waar je blij van wordt… en de natuur ook!

 • Groen denken, Groen doen

  Als passie voor vernieuwing zo diepgeworteld zit, ontstaan de mooiste ideeën, En met een gezonde dosis lef de krachtigste innovaties.
  Zowel Johannes als zijn vader deelden de droom om hun bedrijf nog dichter bij de natuur te brengen.

  Vanuit een bevlogen zoektocht naar een echt groene oplossing, ontwikkelden zij de lang gekoesterde ‘cradle to cradle’ verpakkingslijn, die haast vanzelfsprekend Johannes werd genoemd.
  Een milieuvriendelijke innovatie die zijn oorsprong vindt in het gedachtegoed van meerdere generaties, Die naadloos aansluit op de uitdagingen van vandaag.

  De missie van Johannes?

  Stapje voor stapje samenwerken aan een plasticvrije toekomst, Voor alle nieuwe generaties die net zo willen genieten van al het puurs dat de natuur ons te bieden heeft.

 • Familiewortels

  Reis met Johannes mee terug in de tijd:

  Het is 1928 en overgrootvader Derk Johannes heeft zijn wagen volgeladen, Het fruit uit de Betuwe en de groente uit de Koekoekspolder en de veiling in Ijsselmuiden vormen een smakelijk pallet.
  Plastic verpakkingen bestonden toen nog niet, alles werd vervoerd in houten kisten.
  Terwijl Derk het paard door de straten leidt, helpt zijn zoon Johannes (Sr.) bij het venten van het seizoensgebonden assortiment.

  Van paard en wagen, naar een winkel in Genemuiden en Vollenhove, waagde de familie zijn kansen ook op de markt in Almere-Haven, waar toen slechts drie huizen stonden.

  Met later de volledige focus op het marktkoopmanschap, groeide het bedrijf uit tot een volwaardige groothandel.

 • Eigenzinnig en innovatief

  Johannes Sr. nam het bedrijf van zijn vader over, maar liep al snel tegen de nodige scepsis aan.

  Hij werd als lui bestempeld toen hij paard en wagen verruilde voor een vrachtwagen, Deze eigenzinnige ondernemer was echter vooral bezig met slimmer werken om zijn producten zo snel en zo vers mogelijk bij de klant te krijgen.

  Er volgden roerige tijden die Johannes en zijn familie uitdaagden te blijven zoeken naar innovatieve oplossingen.

  Door steeds met frisse blik te durven blijven kijken en dicht bij zijn klanten te staan, kon hij het bedrijf klaarmaken voor de volgende generatie.

 • Groen hart

  Grootvader Johannes gaf het stokje door aan zoon Johan, die op zijn beurt de familietraditie van vernieuwing voortzette.
  Onder Johan is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste marktverkopers van Nederland.

  Ook de volgende spruit in de familie droeg de genen van innovatie.
  Johan zijn zoon Johannes was van jongs af aan betrokken bij het verbeteren van producten en bedrijfsprocessen met respect voor mens en milieu.

  Samen met zijn vader Johan vormt hij het groene hart van verpakkingslijn Johannes en het groente en fruit bedrijf AGF-HOLLAND.

Puur natuur

De milieubewuste verpakkingsproducten van Johannes bestaan uit zuiver natuurkarton – gewonnen uit duurzame houtkap – dat de kwaliteit van groente en fruit volledig in tact laat.

Het materiaal van onze natuurverpakking is 100% biologisch afbreekbaar.